St. Nikolauksen vuosi pähkinänkuoressa

Kevättalkoot

Frida ja Lotta lasketaan vesille yleensä toukokuussa. Ennen purjehduskauden alkua huhti- ja toukokuussa järjestetään viikonloppuisin kevättalkoot, joissa veneet varustellaan purjehduskuntoon.

Kesän purjehduskausi

Kun veneet on laskettu vesille ja mastot nostettu pystyyn alkaa syyskuun loppupuolelle asti kestävä aktiivinen purjehduskausi. Purjehduskauden aikana veneillä järjestetään monipuolista toimintaa: Leiripurjehduksien ja päiväpurjehduksien lisäksi vuoden aikana osallistutaan erilaisiin tapahtumiin ja järjestetään monipuolista koulutustoimintaa kippareille, perämiehille ja jungmanneille. Kesäkuussa purjehditaan pääasiassa Porkkalan vesillä, kun taas heinäkuussa suuntaamme Saaristomerelle.

Leiriputki

Heinäkuun alussa Lotta ja Frida ovat perinteisesti suunnanneet Saaristomeren maisemiin leiriputkelle. Heinäkuun lopussa palataan takaisin Porkkalaan.

Loppukesän purjehdukset

Elokuussa paatit on usein nähty Suomenlinnassa Viaporin Tuopin aikaan. Syyskuussa aletaan jo valmistautumaan talviteloille. Aktiivisimpina vuosina on Frida vieraillut jopa Silakkamarkkinoilla, mutta yleensä paatit ovat tähän aikaan jo turvallisesti Porkkalassa kuivilla talviunilla.

Syystalkoot ja talvitoiminta

Kun veneet ovat talviteloilla syyskuusta huhtikuulle järjestämme yhdessä merenkulkuun liittyvää koulutusta sekä muutaman kivan tapahtuman jossa voidaan yhdessä fiilistellä kesän kokemuksia. Näiden lisäksi kuuluu talveen myös erilaisia huolto-operaatiota joita suoritetaan erilaisilla kokoonpanoilla.