Maakravusta kippariksi – Eli purjehtijan polku miehistössä
St. Nikolauksen purjehduksilla kaikki tehdään itse. Jokainen vakituinen miehistönjäsen on työssä oppinut ja myös sinulla on mahdollisuus tehdä se! Jokaisen ura yhdistyksen miehistössä on alkanut talkoohommista ja jungmannin pestistä. Tästä sitten on kokemuksen karttuessa ylennytty perämiehiksi ja edelleen kippareiksi.
Lue alta kuinka sinä voisit maistaa merimiehen elämää:
Jungmanni on miehistön kolmas jäsen. Kursseja tai tutkintoja ei jungmannilta vielä vaadita, vaan oma aktiivisuus on jungmannin pestissä tärkeintä. Nopein ja helpoin tapa kartuttaa purjehduskokemusta ja käytännön taitoja on olla mukana veneen päivittäisissä askareissa. Helpoin tie jungmaniksi on siis osallistua purjehdusleirille kanssamme! Tule rohkeasti mukaan!
Perämies on kipparin jälkeen ylin miehistön jäsen. Perämies ajaa venettä yhdessä kipparin kanssa ja ohjeistaa, sekä valvoo kaikkien veneen askareiden toimittamista, perämies on siis kipparin korvaamaton työpari. Perämieheltä edellytetään vähintään 16-vuoden ikää, Saaristolaivurin tutkintoa, sekä EA1-kurssin suoritusta. Lisäksi vaaditaan riittävästi purjehduskokemusta Storbåteilla ja perämiehen perehdytyksen suorittamista. Perämiehelle maksetaan purjehduksista myös pientä korvausta.
Kipparina, eli aluksen päällikkönä toimii aina 18-vuotta täyttänyt henkilö, jolla on merenkulkulaitoksen myöntämä vuokraveneenkuljettajan pätevyyskirja. Tämän lisäksi edellytämme kipparilta mm. rannikkolaivurin radiotodistusta, EA1-kurssin suoritusta, sekä monipuolisesti kokemusta purjehduksesta erilaisilla venetyypeillä ja leirielämästä. Kukaan ei tule kippariksi yhdessä yössä, vaan kippariksi kouluttautuminen vie aikaa vaatii paljon kokemusta, tässä lajissa maltti on valttia.